Zöldséggel töltött kávés palacsinta recept
Hozzávalók:
A töltelékhez:
40 dkg cukkíni,
20 dkg padlizsán,
3 db közepes paradicsom,
1 db póréhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
20 dkg reszelt sajt,
2 evőkanál olaj,
3 evőkanál joghurt,
2 evőkanál liszt,
1 mokkáskanál finomra vágott, friss menta,
őrölt fehérbors, só.
A palacsintához:
10 dkg liszt,
1 db tojás,
0,5 dl presszókávé,
tej, szódavíz,
só, olaj (a sütéshez).
Elkészítés:
Felhevített olajon megfuttatjuk a finomra vágott fokhagymát, beletesszük a kockára vágott cukkínit, póréhagymát, padlizsánt, paradicsomot, és mentával, borssal, sóval ízesítve megpároljuk. Mikor a zöldségek megpuhultak, lisztszórással sűrítjük, joghurtot és finomra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, majd pár pillanat alatt készre forraljuk. Közben lisztből, tojásból, kávéból, tejből, szódavízből, parányi sóból elkészítjük a palacsintatésztát, majd felhevített olajban kisütjük a palacsintákat. Tálaláskor a zöldséges töltelékkel megtöltött palacsintákat meghintjük reszelt sajttal és grillsütőben megpirítjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges