Zöldséges padlizsán recept

Recept elkészítése:

Zöldséges padlizsán recept

Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olívaolaj,
3 evőkanál vörösborecet,
1/2 teáskanál szárított szurokfű (oregano), morzsolt,
só, fekete bors,
1 közepes padlizsán (kb. 300 g),
2 cukkíni (kb. 300 g),
1 paprika (piros vagy sárga húsú),
30 g reszelt parmezán.

Elkészítés:

      A sütőt (csak felül) előmelegítjük 250 -°C-ra. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy kisebb tálban összekeverjük az olajat, ecetet, szurokfüvet, sót, borsot és fokhagymát. A padlizsánt megmossuk, ferdén 5 mm vastag szeletekre vágjuk. Ezeket egymás mellé helyezzük egy alufóliával kibélelt sütőlapon, majd megkenjük az olajos keverékkel. A hőforrástól kb. 10 cm-re betoljuk a sütőbe, és mindkét oldalán 4-4 percig sütjük, míg enyhén barna színt nem kap, és el nem készül. Közben a forgatás után ismét megkenjük az olajos keverék-kel. 3 Ezalatt megmossuk a cukkínit és a paprikát. A cukkínit hosszában vékony szeletekre vágjuk. A paprikát félbevágjuk, eltávolítjuk a magokat és az erét, majd kb. 2,5 cm széles csíkokra vágjuk. A kész padlizsánt melegen tartjuk. A cukkíniszeleteket, és a paprika- csíkokat sütőlapra helyezzük, megkenjük az olajos keverékkel, sütőbe tesszük, és 3 percig sütjük, majd megfordítjuk, ismét megkenjük az olajos keverékkel, és újra 3 percig sütjük. A zöldséget 4 tányérra helyezzük, és egyenletesen elosztjuk rajtuk a maradék olajos keveréket. Meghintjük reszelt parmezánnal, és azonnal tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: