Beregi szűzpecsenye recept
Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz,
3 ek. olaj,
1 csomó újhagyma,
2 zöldpaprika,
40-50 dkg cukkíni,
só,
őrölt bors,
1 csokor petrezselyem,
3 gerezd fokhagyma,
2 keményebb paradicsom.
Elkészítés:
A húst vékonyabb csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben, az olajban állandóan kevergetve, fehéredésig sütjük. 1-2 perc különbséggel először a karikára vágott hagymát, majd a cikkekre szeletelt zöldpaprikát adjuk hozzá, végül a csíkokra metélt cukkíni kerül a serpenyőbe. Sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel és zúzott fokhagymával ízesítve puhára pároljuk. Közvetlenül tálalás előtt beleforgatjuk a meghámozott, cikkekre vágott paradicsomot. Egytálételként kínáljuk. (A paradicsom héját könnyen lehúzhatjuk, ha a szemeket forrásban lévő vízbe dobjuk: fél perc múlva kiemeljük, és azonnal hideg vízbe mártjuk.)
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges