Tárkonyos májragu recept

Recept elkészítése:

Tárkonyos májragu recept

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül),
2 dl tejszín,
2 ecetes uborka,
2 paradicsompaprika,
2 tojás,
1 húsleveskocka,
1 gerezd fokhagyma,
4-5 evőkanál liszt,
1 teáskanál szárított tárkonylevél (vagy 1 szál friss tárkony),
1 mokkáskanál majoránna,
kevés só,
3 evőkanál olaj.

Elkészítés:

      A csirkemájat vékony metéltre vágom, forró olajon, erős tűzön hirtelen lepirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd fél liter vízzel felöntöm, belemorzsolom a húsleveskockát és fedő alatt felforralom. Közben a tojásokat habosra verem és összekeverem a liszttel, majd mokkáskanállal a forrásban lévő ételbe szaggatom. Ha a galuska megfőtt (feljött a lé tetejére), hozzákeverem a kis kockákra vágott paradicsompaprikát és az ecetes uborkát, valamint a tárkonyt és a majoránnát. Egy-két percnyi forrás után belekeverem a tejszínt és még 5 percig forralom. Szalmaburgonyát kínálok hozzá.

Elkészítés ideje: 30perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: