Tárkonyos csirke recept

Recept elkészítése:

Tárkonyos csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1 evőkanál friss,
apróra vágott tárkonylevél (vagy 1 teáskanál szárított tárkony),
5 dkg vaj,
1 dl tejföl,
5 dkg reszelt márványsajt,
1/2 dl konyak,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A kívül-belül alaposan megtisztított csirkét megsózom, és alufóliába csomagolva forró sütőben megsütöm, majd felszeletelem és tűzálló tálra teszem. A vajat megforrósítom, rádobom a tárkonylevelet, megsózom, megborsozom és a konyakkal lelocsolva jól összeforralom. Ezt a tárkonyos-konyakos mártást a csirkedarabokra öntöm és az ételt pár percre a sütőbe teszem. Ha a csirkehús jól megpirult, rászórom a reszelt sajtot és csak annyi időre teszem vissza, hogy a sajt elolvadjon rajta. Burgonyalángos és hagymás paradicsomsaláta illik hozzá.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: