Szójás csirkemell recept

Szójás csirkemell recept

Hozzávalók:
2 kicsi csirkemell,
1/2 dl szójamártás,
2 közepes nagyságú ecetes uborka,
1/2 dl ketchup,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1 teáskanál cukor,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fehér bors,
2 evőkanál liszt.

Elkészítés:

      A csirkemelleket kicsontozom és vékony, hosszú csíkokra vágom. Rálocsolom a szójamártást, lisztbe mártom, és a felforrósított vajon átsütöm. A húscsíkokat átteszem egy másik serpenyőbe. A visszamaradt vajas pecsenyelén barnára pirítom a megtisztított és finomra vágott fokhagymát, majd belekeverem a ketchupot és a fűszereket. Jól összeforralom, és hozzákeverem az almareszelőn lereszelt uborkát, ezután az egészet ráöntöm a csirkemell-csíkokra. Fedő alatt, kis lángon puhára párolom, közben gyakran kevergetem. Csak a végén ízesítem kevés cukorral. Nagyon sűrű, édes-savanyú mártás marad alatta. (Ha teljesen lesülne a mártás, a levét kevés vízzel, de csak apránként hígítom.) Párolt rizst kínálok mellé.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók