Szalonnás csirkemáj recept

Recept elkészítése:

Szalonnás csirkemáj recept

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj szívvel együtt,
10 dkg húsos füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
só és törött fekete bors ízlés szerint.

Elkészítés:

      A májat vékony csíkokra, a szívet pedig vékony karikákra vágom. A füstölt szalonnát csíkokra metélem és zsírját kiolvasztom, majd ráteszem a csirkemájat. Hirtelen, erős tűzön lepirítom (közben állandóan kevergetem, hogy a máj egyenletesen süljön.) Rászórom a tisztított, zúzott fokhagymát és a borsot, ráöntöm a tejfölt és jól összeforralom. Sós vízben főtt cérnametélttel vagy apró vajas galuskával és ecetes hagymával kínálom.

Elkészítés ideje: 20perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: