Recept elkészítése:
Szalonnás csirkemáj recept
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj szívvel együtt,
10 dkg húsos füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
só és törött fekete bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A májat vékony csíkokra, a szívet pedig vékony karikákra vágom. A füstölt szalonnát csíkokra metélem és zsírját kiolvasztom, majd ráteszem a csirkemájat. Hirtelen, erős tűzön lepirítom (közben állandóan kevergetem, hogy a máj egyenletesen süljön.) Rászórom a tisztított, zúzott fokhagymát és a borsot, ráöntöm a tejfölt és jól összeforralom. Sós vízben főtt cérnametélttel vagy apró vajas galuskával és ecetes hagymával kínálom.
Elkészítés ideje: 20perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges