Sörös csibe recept

Recept elkészítése:

Sörös csibe recept

Hozzávalók:
2 db egészen kicsi csibe (kb. 1-1,2 kg összesen),
2 dl világos sör,
1 evőkanál burgonyapehely,
3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál cukor,
1 kis fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál őrölt gyömbér,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A csibéket tisztítás után kétfelé vágom, megsózom, a megtisztított, szétzúzott fokhagymával bekenem és 15 percig pihentetem. Ezután nagyon forró olajon, erős lángon hirtelen mindkét oldalát átsütöm, majd az olajat leöntöm a serpenyőből. Csak 2 evőkanálnyit hagyok benne, felöntöm a sörrel, beleszórom a fűszereket és a finomra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat is visszateszem. Fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára párolom. Ha a csirke a levét idő előtt elfőné, kevés sörrel pótolom. A puha szárnyast levéből kiveszem és melegen tartom. A visszamaradt sörös mártásba keverem a burgonyapelyhet és sűrűre forralom. Ropogósra sült burgonya illik hozzá.

Elkészítés ideje: 55perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: