Sajtban sült csirkemell recept

Recept elkészítése:

Sajtban sült csirkemell recept

Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell,
1 tojás,
1 dl tej,
3-4 evőkanál liszt,
5 dkg reszelt trappista sajt,
1 teáskanál currypor,
1 csapott teáskanál só,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A csirkemelleket kicsontozom és felszeletelem. Húskalapáccsal gyengén megveregetem, megsózom. Ezután a tojást a tejjel habosra keverem, hozzáadom a fűszereket és a maradék sót, a megtisztított, szétzúzott fokhagymát és a reszelt sajtot. Annyi liszttel keverem össze, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak. A csirkemell-szeleteket először lisztbe mártom, majd a sűrű tésztában megforgatom és bő, forró olajban, takaréklángon, aranysárgára sütöm. (Nem szabad hirtelen, erős lángon sütni, mert a bunda azonnal megbarnul, de a csirkemell-szelet nem sül át.) Párolt vajas zöldség és tartármártás illik hozzá, de jó nagy tál salátával is nagyon finom.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: