Ropogós csirkemáj recept
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül),
4 evőkanál burgonyapehely,
1 tojás,
kevés tej,
5 dkg vaj,
1-1 teáskanál só és majoránna,
1 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
1 gerezd fokhagyma,
késhegynyi őrölt szerecsendió-virág.
Elkészítés:
A csirkemájakat nem szedem szét. Másfél dl forrásban lévő, sótlan vízbe dobom egyenként és fehéredésig forralom. A vízből kivéve lecsöpögtetem és kihűtöm. Közben a burgonyapehelyből kevés tejjel és vajjal a szokásosnál sűrűbb burgonyapürét készítek, belekeverem a megtisztított és szétzúzott fokhagymát meg a fűszereket, és ha langyosra hűlt, belekeverem a nyers, felvert tojást. Az olajjal kikenek egy lapos tűzálló tálat, és jó szorosan egymás mellé ráteszem a csirkemájakat (ügyelek arra, hogy ne fedjék el egymást). A fűszeres burgonyapürét vastagon rákenem a májdarabokra, majd előmelegített, forró sütőben addig sütöm, míg szép piros, ropogós kéreg képződik a tetején. Bármilyen ecetes vagy majonézes saláta nagyon finom hozzá.
Elkészítés ideje: 50perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges