Matróztál recept

Matróztál recept

Hozzávalók:
60-70 dkg csirke,
2 fej hagyma,
20 dkg paradicsom,
50 dkg zöldpaprika vagy konzerv lecsó,
6 db tojás,
1 dl tejföl,
1-1,5 kg krumpli,
majoránna,
bors,
só,
Flekken fűszerkeverék.

Elkészítés:

      A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, fűszerezzük, kevés vízzel puhára főzzük. Az elkészített, vagy a konzerv lecsót hozzáadjuk és pár percig még főzzük. Közben elkészítjük a sültkrumplit, lapos tepsiben vagy tűzálló tálban egyenletesen elterítjük, a lecsós csirkét a tetejére öntjük. A tojásokból és a tejfölből omlettet készítünk(vigyázva arra, hogy lehetőleg egyben maradjon). Az elkészített omlett "lepénnyel" az egészet beborítjuk, néhány percre előmelegített sütőbe tesszük, azután tálaljuk. Nagyon kiadós, és sütőben újramelegítve még finomabb!

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra