Majorannás-mustáros csirkemáj recept

Majorannás-mustáros csirkemáj recept

Hozzávalók:
50- 60 dkg szárnyas máj szív nélkül (lehet pulyka vagy csirke),
1 fej vöröshagyma,
3 evőkanál liszt,
kevés olaj (én teflonserpenyőben csinálom és ezért csak 2-3 evőkanál olajat használok),
2-3 evőkanál mustár,
ízlés szerint majoránna.

Elkészítés:

      A száraz májat bekenjük a mustárral alaposan és ezután lisztbe mártjuk és megforgatjuk. A májat csak a szélén fogd meg vagy inkább csak csípd meg mert különben a mustár lejön róla. Egy nagy serpenyőben (ha lehet akkor egyszerre beleférjen az összes máj) megforrósítjuk az olajat és az apróra vágott hagymát megfonnyasztom rajta. Ezután beleteszem a májat és jó alaposan megszórom a majoránnával és azonnal lefedjük. Ha az alsó fele megsült akkor óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is fedő alatt megsütjük. Körülbelül 15-20 perc alatt elkészül a sütés. Ha kész, lehet sózni. Csak frissen jó! Ha marad ebéd után máj azt összedarálhatjuk pár szem főtt krumplival és reszelt sajttal összekeverve melegszendvicskrémnek kitűnő.

Elkészítés ideje: 30perc

vissza a főoldalra