Kukoricás csirkemell recept
Hozzávalók:
40 dkg kicsontozott csirkemell,
1 db konzerv kukorica,
1 fej vöröshagyma,
5 db HERA főzőmargarin,
1 dl tejföl,
1 csapott evőkanál vegeta,
1-1 teáskanál liszt és currypor.
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágom, a kukoricát leszűröm, a kukorica levét a liszttel és a tejföllel simára keverem, a hagymát finomra aprítom. A HERA főzőmargarint serpenyőben felolvasztom, a hagymát üvegesre pirítom. Ezután hozzáadom a csirkemellcsíkokat, és továbbra is fedetlenül pirítom. Ha már minden húsdarab átsült, meghintem a fűszerekkel és ráöntök 1/2 dl vizet. Fedő alatt 15 percig párolom, ezután ráöntöm a kukoricát és a lisztes-tejfölös levet. Jól összekeverem, és fedő nélkül jól összeforralom. Végül a fedőt ráteszem, és 10 percig hagyom állni, csak azután tálalom. Mazsolás rizs, vagy párolt rizs illik hozzá.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges