Kukoricás csirkecomb recept

Recept elkészítése:

Kukoricás csirkecomb recept

Hozzávalók:
4 csirkecomb,
1 doboz csemegekukorica-konzerv,
2 tyúkhúsleveskocka,
1 dl tejföl,
1 evőkanál finomliszt,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
5 dkg vaj,
1teáskanál piros fűszerpaprika,
1 darabka csípős paprika,
ízlés szerint só és őrölt fehér bors.

Elkészítés:

      A csirkecombokat a forgóknál kettévágom és megsózom-megborsozom. A kukorica levét leszűröm, a petrezselyemzöldet felaprítom. A tejfölt a liszttel és fél dl vízzel simára keverem. A húsdarabok mindkét oldalát a felforrósított vajon, erős lángon átsütöm, majd a pecsenyeléből kivéve félréteszem. A levet addig forralom, míg a víz el nem párolog és sercegni nem kezd. Akkor a tűzről lehúzom, és a pirospaprikát belekeverem. A kukorica levét ráöntöm, jól összeforralom, hozzáadom a kukoricaszemeket meg a leveskockát. A lisztes tejfölt beleöntöm, és kevergetés közben jól kiforralom. A csirkedarabokat tűzálló tálba rakom. Ráöntöm a kukoricás mártást, és lefedve, előmelegített, forró sütőben, nem túl erős lángon 30 percig párolom. Ezután a tál tetejét leveszem, kissé megpirítom, végül rászórom a finomra vágott petrezselyem zöldet. Párolt rizzsel kínálom.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: