Kókuszos csirkecomb mazsolás rízzsel recept

Recept elkészítése:

Kókuszos csirkecomb mazsolás rízzsel recept

Hozzávalók:
4 csirkecomb,
2 evőkanál kókuszreszelék,
8 dkg vaj,
5 dkg mazsola,
2 dl rizs,
1 evőkanál vegeta,
2 dl tejföl,
1 teáskanál liszt,
ízlés szerint só és őrölt fehér bors,
1 mokkáskanál őrölt gyömbér.

Elkészítés:

      A megmosott csirkecombokat a forgóknál kettévágom, 5 dkg vajon mindkét oldalán átsütöm, majd a pecsenyeléből kiveszem és félréteszem. A visszamaradt zsíradékon világossárgára pirítom a kókuszreszeléket, megsózom és megszórom a fűszerekkel, ezután beleteszem a csirkecombokat, rálocsolom a tejfölt és még egy dl vizet. Fedő alatt puhára párolom, közben a lábost rázogatom. Amikor a csirkehús megpuhult, egy dl vízzel simára keverem a lisztet és behabarom vele a mártást. Jól kiforralom. Közben elkészítem a rizst: többször váltott vízben átmosom, lecsöpögtetem, majd ha megszikkadt, a maradék vajon üvegesre pirítom. Rászórom a vegetát, felöntöm térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel és felforralom. Fedő alatt, kis lángon, puhára párolom. Ha már majdnem elfőtte a levét, hozzákeverem a megmosott, leszárazott mazsolát és fedő alatt készre párolom. Tálalás előtt villával óvatosan átforgatom, majd meleg tálra halmozom a mazsolás rizst. Sorba, egymás mellé ráfektetem a csirkecombokat, és a sűrű mártással körülöntöm.

Elkészítés ideje: 55perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: