Hamis libamáj recept

Recept elkészítése:

Hamis libamáj recept

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül),
20-25 dkg libaháj (vagy libazsír),
1 húsleveskocka,
1 gerezd fokhagyma,
késhegynyi pirospaprika.

Elkészítés:

      A csirkemájakat kierezem, szétszedem (a szíveket leveshez használom fel). A libahájat kis darabokra vágom és lábosba teszem. A húsleveskockából levest készítek, és annyi húslével öntöm fel a hájat, amennyi azt szűken ellepi. Felforralom és fedő alatt, takaréklángon addig főzöm, amíg a zsír sercegni nem kezd. (Ez azt jelenti, hogy a víz már elforrt belőle.) Ekkor beleteszem a májdarabokat és fedő alatt 3-4 percig sütöm, majd megfordítom, és fedő nélkül sütöm további 3 percig. A májat mélyebb üvegtálba helyezem. Beleteszem a zsírba a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, és addig sütöm, míg a fokhagymadarabkák megpirulnak. Ezután a zsírt rászűröm a tálba tett májra és ráhintem a pirospaprikát. Ha teljesen kihűlt, lefedem, és hűtőszekrényben tárolom. (Ha már előzőleg kisütött zsírral készítem, akkor a gyöngyöző zsírba teszem a májat, a továbbiakban ugyanúgy sütöm.)

Elkészítés ideje: 35perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: