Diós sajtos töltött csirke dióbundában recept

Recept elkészítése:

Diós sajtos töltött csirke dióbundában recept

Hozzávalók:
4 db csirke mell
100 g krémsajt
100 g dió
20 g vaj
1 db zsemle
gyömbér

őrölt bors.

Panírozáshoz:
100 g liszt
2 db tojás
80 g zsemlemorzsa
80 g dió
olaj a sütéshez.

Vajas sárgarépához:
400 g sárgarépa
50 g vaj
ízlés szerint:
cukor

1 csomag petrezselyemzöld.

Burgonyapüréhez:
800 g burgonya
1 dl tej
80 g vaj
só.

Elkészítés:

      Hámozzunk meg egy zsemlét. Áztassuk be, és mindjárt jól nyomjuk ki. Vajban a durvára vágott diót gyengén megpirítjuk, kihűtjük, majd a zsemléhez keverjük. Hozzáadjuk a tejszínes krémsajtot, sóval, őrölt fehérborssal, gyömbérrel, pikáns tölteléket keverünk. Ha lágy lenne, darált diót vagy egy kevés zsemlemorzsát tegyünk hozzá. A csirkemelleket, ha szükséges kicsontozzuk, bõrét levesszük, és a szárny felöli részénél hegyes vékony késsel felszúrjuk. A diós töltelékkel itt betöltjük, hústűvel a nyílást lezárjuk. Sózzuk, fehérborssal meghintjük, majd lisztben felvert tojásba és zsemlemorzsás dióba bundázzuk. Bő forró olajban aranysárgára sütjük. Papírkendőn pihentetjük, majd a hústűt kivesszük, és rézsútosan szeletelve tálaljuk. Vajban párolt új sárgarépával (baby karottával) kitűnő. A kis sárgarépákat kevés vajban, kis víz aláöntésével pici cukor és só hozzáadása mellett ropogós puhára pároljuk, majd petrezselyemzölddel megszórjuk.
Burgonya püré! Ez az egyszerű, és igen kitűnő köret mennyi bosszúságot okozhat. Kérem próbálják ki úgy, ahogy én készítem. Sós burgonyát főzök egy kis ételízesítővel. Ügyelve, hogy a burgonya ne főjön, ázzon szét. Jól leszűröm, és forrón áttöröm. Nem passzírozom szitán, mert ha nem jó minőségű a burgonya, nyúlós lesz. Forrásban lévő tejjel habverővel habosra keverem, majd vajjal még habosítom, és csak ekkor sózom. Tetejére kevés tejet teszek vagy zsúrfóliával, lecsomagolom. Így nem bőrösödik, szárad ki a felülete. Erre még kis unokám is azt mondta "fiom papám".
A burgonyapürét ízesíthetjük sajttal, zöldborsó pürével, vagy egy instant krémlevest keverve hozzá kitűnő új ízt varázsolhatunk vendégeinknek.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: