Csirkés lepény recept

Recept elkészítése:

Csirkés lepény recept

Hozzávalók:
35-40 dkg csirke színhús (főtt, sült vagy pörkölt maradék),
1 doboz gyorsfagyasztott leveles tészta,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
2 tojás,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 ecetes uborka,
1-2 paradicsom,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1/2 dl tej,
csipetnyi só,
2 gerezd fokhagyma,
kevés törött bors.

Elkészítés:

      A húst nagyon vékonyra metélem. Mártását (ha van) összekeverem a tejföllel, a tisztított és szétzúzott fokhagymával, a nagyon finomra vágott petrezselyemzölddel, az apróra metélt vöröshagymával, a lehéjazott és apró kockákra vágott paradicsommal. Hozzáteszem még a habosra felvert tojást, és kevés sóval meg borssal ízesítem. A felengedett leveles tésztát két részre vágom. Az egyik darabot felhasználásig a hűtőszekrénybe teszem, a másik darabot pedig lisztezett deszkán tepsi nagyságúra kinyújtom. Kibélelem vele a tepsit, hogy pereme is legyen, majd a csíkokra vágott hússal megszórom. Rákenem a tejfölös krémet, és rászórom a közben almareszelőn lereszelt uborkát. Meghintem a reszelt sajttal, és a másik kinyújtott tésztalappal befedem. Jól rányomkodom, megkenem a tejjel, villával megszurkálom, és előmelegített, forró sütőben takaréklángon megsütöm. 25 percnyi sütés után még forrón kockákra vágom és salátával kínálom.

Elkészítés ideje: 55perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: