Csirkemell Gyuláról recept

Recept elkészítése:

Csirkemell Gyuláról recept

Hozzávalók:
2 kicsi csirkemell,
10 dkg gyulai kolbász (vagy lángolt kolbász),
2 dl tejföl,
2-3 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál só,
késhegynyi törött fekete bors.

Elkészítés:

      A csirkemelleket úgy csontozom ki, hogy 4 tömör húsdarabot kapjak. A kolbász bőrét lehúzom és 4 egyforma darabkára vágom. A csirkemell darabokat éles késsel felszúrom, a kolbászt beledugom. Ezután hústűvel megtűzöm, minden oldalát megsózom, majd lisztbe mártom. A felforrósított olajon jól átsütöm, ezután tűzálló tálba teszem. Leöntöm a megsózott, fokhagymával, borssal ízesített tejföllel, és befedem alufóliával. Előmelegített, forró sütőben 40 percig sütöm. Nagyon finom hozzá a csipetnyi sóval, cukorral, szegfűszeggel ízesített párolt birsalma vagy birskörte, de aki idegenkedik a gyümölcskörettől, burgonyapürét vagy rizibizit kínálhat mellé.

Elkészítés ideje: 70perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: