Csirkecomb Ilmici módon recept

Recept elkészítése:

Csirkecomb Ilmici módon recept

Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
10 dkg reszelt ilmici sajt,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 gerezd fokhagyma,
1-1 mokkáskanál rozmaring és bazsalikom,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A csirkecombokat megmosom, letörölgetem és a forgóknál bevágom (nem kell teljesen elvágni). A paradicsompüréből az olajjal, a sóval, a borssal, a többi fűszerrel és a tisztított, zúzott fokhagymával mártást keverek, és azzal a combok mindkét oldalát bekenem. A húsokat tűzálló tálra fektetem, és lefedve előmelegített, forró sütőben 25 percig sütöm. Amikor kiveszem, rászórom az összes reszelt sajtot. Újból befedem és még 15 percre visszateszem a sütőbe. Végül leveszem a tál tetejét és addig pirítom, amíg a sajt színesedni kezd. Nem szabad barnára sütni, mert keserű lesz. Párolt rizst és salátát kínálok hozzá. (Hagymás paradicsomsalátával a legfinomabb!)

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: