Csibecomb dióban recept

Csibecomb dióban recept

Hozzávalók:
4 db csibecomb
100 g liszt
100 g zsemlemorzsa
50 g dió
2 db tojás
Ízlés szerint: Só, őrölt gyömbér
Sütéshez: Zsír.

Köretként:
Mazsolás-mandulás rizshez:
300 g rizs
50 g olaj
30 g vöröshagyma
50 g mazsola
50 g szeletelt mandula
petrezselyemzöld
Ízlés szerint:
só,
őrölt gyömbér,
őrölt fehérbors.

Vörösboros szilvával:
200 g aszalt szilva
1,5 dl vörösbor
Ízlés szerint: Cukor, egész fahéj.

Elkészítés:

      A jól megtisztított, megmosott és leszárított combokat besózzuk. A sózást mindig csak panírozás előtt tegyék, mert különben a só nedvszívó hatása miatt a sütéskor leválik a bunda! A panírozáshoz készítsük el a lisztet, a felvert tojást – amihez sót, őrölt gyömbért teszünk -, és a diós morzsát. (A friss zsemlemorzsához durvára vágott diót teszünk.) Készítsünk oda egy tálcát a bepanírozott comboknak is. A besózott húst lisztbe, tojásba és diós morzsába forgatjuk. Bő, forró zsírban – igen, zsírban! – aranybarnára sütjük. Egész más ízű lesz az étel, ha valóban zsírban sül a hús! Ezen felül a bundázás ressége és ropogós állománya is összehasonlíthatatlanul finomabb. Sütéskor ne szúrjuk a villát a húsba, mert a húsnedvek kijönnek, és pattogni fog a zsír. 10-15 perc alatt szép lassan, egyenletesen süssük a húst, majd papírszalvétán szárítsuk le a zsírt. Díszítésnek a rántott petrezselyemzöldet ajánlom. A megmosott, leszárított petrezselyem leveleket csokorba fogjuk, és a forró zsírba dobjuk. Kissé megkeverjük, és szűrőkanállal kiszedjük szalvétára. Ropogós, különleges ízű, mutatós díszítés. Köretként jól illik hozzá a mazsolás-mandulás rizs. Párolt rizst készítünk, amihez áztatott, leszűrt mazsolát, és vajban megpirított, szeletelt mandulát teszünk. Sóval, pici őrölt gyömbérrel, fehérborssal, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Vörösboros szilva. Vörösborba cukrot és egész fahéjat teszünk. Ha felforr, hozzátesszük az aszalt szilvát. Lefedjük. A tűzről levéve, levében hagyjuk kihűlni. Leszűrve tálaljuk.

vissza a főoldalra