Almás csirkemell 1. recept

Recept elkészítése:

Almás csirkemell 1. recept

Hozzávalók fejenként:
1 kisebb csirkemell (egyben, nem filézve),
1-2 meghámozott, kimagozott alma,
szalonna,
só,
(fehér)bors,
szerecsendió,
esetleg gyömbérpor édes fehérbor.

Elkészítés:

      A csirkemelleket a bőrüktől megtisztítjuk, majd lemossuk. Ezután a fűszerekkel bedörzsöljük, kizsírozott tepsire fektetjük a húst. Az almákat szeletekre vágjuk, ráfektetjük a csirkékre, majd szalonnaszeletekkel betakarjuk. A maradék almát a csirkék köré és alá rakjuk. Fehérbort és vizet öntünk alá, alufóliával lefedve puhára sütjük, majd a fóliát levéve, a levével többször meglocsolva megpirítjuk. Ügyeljünk, hogy a szalonna ne égjen meg!

Elkészítés ideje: 25perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: