Töltött uborka recept

Töltött uborka recept

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg salátauborka,
25 dkg csirkemellfilé,
25 dkg csiperkegomba,
75 dkg zsenge sárgarépa,
1 fej vöröshagyma,
1 dl tejszín,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál vaj vagy margarin,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál kapribogyó,
1 /2 teáskanál cukor,
só, fehér bors,
citromlé,
a díszítéshez:
kapor, metélőhagyma és citrom.

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, és kb. 12 cm hosszú darabokra vágjuk. Forró olajon köröskörül megpirítjuk, majd felöntjük 4 dl vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt 20 percig pároljuk. Közben többször megfordítjuk. Kiszedjük az edényből, és melegen tartjuk. A lekapargatott, megmosott sárgarépát hosszában félbevágjuk, és sós-cukros vízben megpároljuk. A megmosott, megtörölt csirkemellfilét kockákra, a csiperkegombát félbevágjuk. A megforrósított vajon vagy margarinon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát. Hozzáadjuk a húst és a gombát, majd megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Meghintjük a liszttel, megpirítjuk, és felöntjük az uborka főzővizével meg a tejszínnel. Kapribogyóval, citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Az uborka üregét kiskanállal kivájjuk, megtöltjük a raguval, majd a párolt sárgarépával körítjük. Kaporral, metélőhagymával és citromszeletekkel díszítjük.

Elkészítési idő kb. 45 perc