Töltött paprika csirkemellből recept

Töltött paprika csirkemellből recept

Hozzávalók:
2 nagyobb csirkemell vagy tyúkmell,
10 deka császárhús,
12 db közepes paprika,
20 deka rizsa,
2 kisdoboz paradicsom püré,
só, őrölt bors,
rozmaring,
2 tyúkhúsleves kocka,
2 evőkanál olajos rántás,
1 tojás,
10 deka cukor.

Elkészítés:

A paprikát kicsumázzuk. A húst lefejtjük a csontról, a bőrrel és a császárhússal együtt ledaráljuk. Ízesítjük egy kávés kanál sóval és 1-1 késhegynyivel a fűszerekből. Összekeverjük a tojással és 2-3 evőkanál vízzel. Megtöltjük a paprikákat, és egy széles lábosba rakjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az ételt. Beletesszük a leveskockát, hozzáadunk a fűszerekből 1-1 késhegynyit. Takarékon kb. háromnegyed órát főzzük. Mikor a hús megpuhult, a paradicsompüréket összekeverjük a rántással, az étel levével és együtt felforraljuk. A cukorral édesítjük. Ha kell, még fűszerezzük