Töltött csirkemell - spanyol recept

Töltött csirkemell - spanyol recept

Hozzávalók:
2 csirkemell,
10 dkg főtt füstölt sonka,
10 dkg darált borjúhús (vagy sertéshús),
1 tojás,
5 dkg tisztított fehér mandula,
5 dkg durvára tört dióbél,
1 dl sherry (Héliosz),
1 dl fehérbor,
1 dl tejszín,
4 evőkanál olaj,
só és törött fehér bors (ízlés szerint).

Elkészítés:

A töltelékhez a darált húst összekeverjük a finomra vágott sonkával és a nyers tojással. Megsózzuk, megborsozzuk. A csirkemellet úgy filézzük, hogy a hús ne szakadjon el. A bőrét is leszedjük, majd a négy fél csirkemellet úgy szúrjuk fel a közepén, hogy megtölthessük. Az olajat felforrósítjuk, és a töltött húsdarabokat minden oldalán körülsütjük, majd ráöntjük a sherryt, a fehérbort, a tejszínt. Ezután beleszórjuk a durvára vágott mandulát, valamint a diót. Fedő alatt puhára pároljuk. A húsdarabokat időnként megfordítjuk a mártásban. Végül a felesleges levet elpárologtatjuk, csak sűrű mártásnak szabad alatta maradnia. Sáfrányos rizst és vajas zöldborsót kínálunk hozzá.