Tavaszi töltött karalábé recept

Tavaszi töltött karalábé recept

Hozzávalók 4 személyre:
10 db kicsi új karalábé (kb. 1 kg),
1 db nagy csontos csirkemell (kb. 0,5 kg),
2 csomag petrezselyem,
10 dkg rizs,
2 tojás,
ételízesítő,
1 pohár tejföl (2 dl),
1 kávéskanál liszt (1 dkg).

Elkészítés:

A csontos csirkemellből kevés vízzel, zöldséggel húslevest főzünk. A megfőtt csirkemellet a csontról lefejtjük, bőrét kidobjuk. Apró lyukú darálón megdaráljuk. Hozzáadjuk a rizst, az 1 tojást, 1 csomag apróra vágott petrezselymet, sót, valamint egy kis merőkanál húslevest. A karalábéból 8 db-ot karalábévájóval kifúrunk, a maradék 2 karalábét apróra vágjuk. Az elkészült töltelékkel a karalábékat megtöltjük. A karalábé-forgácsra ráhelyezzük (kicsit belefúrjuk) a megtöltött karalábékat, feleresztjük a húslevessel, amiben a csirkemell megfőtt. Lefedjük, megpároljuk. Amikor megfőtt, az 1 db tojássárgájával, 1 kávéskanál liszttel, 1 csomag apróra vágott petrezselyemmel összekevert tejföllel behabarjuk, majd ízlés szerint ízesítjük (só, ételízesítő).