Rántott csirkemell sajtos panírban recept

Recept elkészítése:

Rántott csirkemell sajtos panírban recept

Hozzávalók:
700 g csirkemell,
1 evőkanál olívaolaj,
1 teáskanál fűszersó,
késhegynyi feketebors,
75 g reszelt parmezán,
75 g reszelt ementáli (én más készítettem csak trappistával is),
2 tojás,
kevés liszt,
kb. 200 g zsemlemorzsa,
6 evőkanál olaj,
3 evőkanál vaj.

Elkészítés:

A vastag, kicsontozott, bőr nélküli csirkemellet ferdén 3 szeletbe vágjuk. Vágási felülettel lefelé folpackra helyezzük. A hússzeleteket olajjal, fűszersóval és borssal megkenjük, a fóliával betakarjuk és kiklopfoljuk. A zsemlemorzsát elkeverjük a reszelt sajttal. a tojást felverjük. A húsdarabokat először a lisztben, majd a tojásban, végül a morzsában megforgatjuk és félretesszük. Az olajat addig forrósítjuk, míg füstölni kezd. A hússzeleteket beletesszük, és világosbarnára sütjük. Majd kivesszük, és zsírpapírra helyezzük. A serpenyőt megtisztítjuk, és közepes erősségű lángra tesszük. A vajat felolvasztjuk, és a szeleteket oldalanként 1 percig sütjük. Tálaljuk.

Köretajánlat: zöld szélesmetélt, paradicsompüré + fehérbor.

Előkészítés: 30 perc Sütés: 3-4 perc
Fagyasztva eltartható: 8 hónapig

Receptek kategória: