"Locsoló" csirkemell laskagombával Osyna módra recept

"Locsoló" csirkemell laskagombával Osyna módra recept

Elkészítés:

2-3 egész csirkemellfilét felszeletelsz, bepácolod: só, bors, majoránna, bazsalikom, kicsi szójaszósz, újhagyma karikázva, olívaolajjal locsolva rétegesen. Fóliával letakarod. (Ezt még Nagypénteken készítettem, előkészülve az Ünnepekre.) Hétfőn megtisztítottam a 1/2 kg körüli laskagombát. A húsról leszedtem az olívaolajat, egy lábosba, felforrósítottam és azon hirtelen átsütöttem a hússzeleteket, külön tálba szedtem őket. A maradék zsiradékra rádobtam 3-4 szál újhagymát felkarikázva, a gombát felszeletelve, 1/2 dl száraz fehérbort tettem alá és megpároltam. Visszatettem bele a hússzeleteket, pici kis citromlével, hangyányi édesítővel, 2 ek. tejföllel és 1 tk. liszttel elkevertem az egészet, felforraltam, szép barna, pikáns szaftja lett. Zöldséges rizzsel tálaltam. Nagy siker volt.