Kókuszos rántott csirkemell párolt gesztenyével recept
Hozzávalók:
1 üveg (240 ml) Hellmann's csemege majonéz,
2 db csirkemell,
10 dkg liszt,
3 db tojás,
10 dkg zsemlemorzsa,
8 dkg kókuszreszelék,
2 cl rum,
1 db zöldhúsú paprika,
olaj (a sütéshez),
60 dkg párolt és megtisztított,
félbevágott gesztenye,
10 dkg margarin,
gyömbér,
őrölt fehérbors, só,
Knorr delikát,
2 db Knorr tyúkhúsleves kocka.
Elkészítés:
A csirkemellet úgy csontozzuk ki, hogy a felső szárnycsont rajta maradjon, meghintjük Knorr delikáttal, majd lisztbe, felvert tojásba és 5 dkg kókuszreszelékkel elkevert zsemlemorzsába forgatva bebundázzuk. Az így előkészített csirkemellet bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Közben a Hellmann's csemege majonézt a visszamaradt kókuszreszelékkel, apróra vágott zöldhúsú paprikával és rummal kikeverjük. Felhevített margarinon megfuttatjuk a Knorr tyúkhúsleves kockában, megfőzött, majd megtisztított, és félbevágott gesztenyéket, petrezselyemzölddel, gyömbérrel, borssal, kevés sóval ízesítjük. Tálaláskor a kókuszos bundában kisült csirkemelleket sült burgonyával körítjük (különleges alkalmakkor párolt gesztenyét is adhatunk hozzá). A kókuszos-rumos majonézmártást külön edénykében tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges