Kemencében sült tojás sajttal és csirkehússal recept

Kemencében sült tojás sajttal és csirkehússal recept

Hozzávalók:
Csirkemell 25 dkg,
vöröshagyma 5 dkg,
vaj 6 dkg,
póréhagyma 8 dkg,
zöldpetrezselyem 1/2 cs,
Göcseji csemege sajt 12 dkg,
zöldborsó 8 dkg,
tojás 8 db,
tejföl 1 dl,
liszt 5 dkg,
Pannónia sajt10 dkg,
egész bors,
borsikafű,
só.

Elkészítés:

A kicsontozott csirkemellet kevés vízben feltesszük főni. Sóval, egész borssal fűszerezzük és hozzáadjuk a vöröshagymát. Amikor a hús megfőtt, bőrét eltávolítjuk, és apró kockákra vágjuk. Serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a vékony karikákra szelt póréhagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, sóval, borsikafűvel, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, végül hozzákeverjük a kisebb darabokra vágott Göcseji csemege sajtot és a főtt zöldborsót. A ragut további felhasználásig félretesszük. A tojások sárgáját a tejföllel és a sóval simára keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a habbá vert tojásfehérjéket. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat, ráöntjük a tojást, és forró sütőben 3-4 percig sütjük. A sütőből kivéve az omlett közepére halmozzuk a ragut, és szorosan összegöngyöljük. Meglocsoljuk olvasztott vajjal, és gazdagon megszórjuk reszelt Pannónia sajttal.

Kiemelt partnerünk