Jércefilé hercegnő módra recept

Recept elkészítése:

Jércefilé hercegnő módra recept

Hozzávalók:
4 kicsi csirkemell,
1 késhegynyi fehérbors, só,
8 dkg vaj,
2 dl tejszín,
1 dl fehérbor,
1 evőkanál liszt,
80 dkg spárga,
4 zsemleszelet.

Elkészítés:

A csirkemellet kicsontozom, sózom, borsozom, s a filéket 6 dkg vajjal kikent edényben, lefedve, forró sütőben puhára párolom. Ha megpuhult, a vajas pecsenyelét mártásos-edénybe öntöm, s a húst a tálalásig melegen tartom. A léhez hozzáöntöm a tejszínt és a bort, kissé összeforralom, majd a 2 dkg vajat egy evőkanál liszttel összekeverem, s ezzel besűrítem. Ha kell utánzesítem. Miközben a hús párolódik, elkészítem a vajas spárgát. Tálaláskor a csirkefiléket egy-egy megpirított zsemleszeletre helyezem, leöntöm a mártással, és vajas spárgával körítem.

Receptek kategória: