Csirke majdnem kínai módra recept
Hozzávalók:
4 db. konyhakész csirkecomb és 4 db. csirkemell,
1 ek. Vegeta,
10 dkg. darált amerikai mogyoró,
csipetnyi őrölt szerecsendió,
2 kk. porcukor,
1 ek. olaj,
1 ek. tejföl,
1 üveg ketchup,
só,
1 kk. méz.
Elkészítés:
A csirkecombokat és melleket annyi hideg vízben tesszük fel főni, hogy ellepje, hozzáadjuk a Vegetát, és lassan puhára főzzük. A megfőtt csirkehúsokat kiszedjük a léből, ha kihűlt kicsontozzuk, és 4-5 cm-es kockákra vágjuk. A kockákat megkenjük mézzel, és a forró olajban pirosra pirítjuk. Közben elkészítjük a mártást: a ketchupot, darált mogyorót, szerecsendiót és a tejfölt összekeverjük, majd feltesszük főni. Állandó keveréssel felfőzzük. A mártásnak sűrűnek kell lenni, hogy ha leöntjük vele a húskockákat, azon megmaradjon, és ne folyjon le. Ha túl sűrű, kevés csirkelével hígíthatjuk. A kínai konyha ezt az ételféleséget Satee-nek nevezi.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges