Betyár csirkepecsenye recept

Recept elkészítése:

Betyár csirkepecsenye recept

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell,
4 fej gomba,
2 fej lilahagyma,
30 dkg füstölt szalonna,
2 pár baromfi-virsli,
3 nagy szem burgonya,
1 evőkanál olaj,
szárnyas-fűszerkeverék,
só, bors,
pirospaprika,
4 db fél kihegyezett hurkapálca.

Elkészítés:

Tűzzük a hurkapálcára az alapanyagokat a következő sorrendben: egy szelet burgonya, egy szelet csirkemell, egy szelet szalonna, egy vastagabb szelet vöröshagyma, egy vastagabb karika virsli, egy szelet gomba. Ezután megismételjük ugyanebben a sorrendben az alapanyagok felszúrását egészen addig, amíg a hurkapálca meg nem telik. Ügyeljünk arra, hogy a végén minden esetben burgonya zárja a sort. Az így elkészült nyársakat olajjal meglocsoljuk, majd befűszerezzük. Egy tálba helyezve lefedjük és 18 percig 500 W-on sütjük, majd a fedőt levéve 350-400 W-on további 6 percig pároljuk.

Receptek kategória: