Besztercei csirkemell recept

Recept elkészítése:

Besztercei csirkemell recept

Hozzávalók:
2 nagy csirkemell,
50 dkg kissé éretlen,
magvaváló szilva,
5 dkg vaj,
2 dl tejföl,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1-1 késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg,
1 teáskanál mustár,
só és őrölt fekete bors, ízlés szerint.

Elkészítés:

A csirkemellet kicsontozom, és kis kockákra vágom. Tűzálló tálba teszem a vajat, és lepirítom rajta a csirkemell-kockákat. Megsózom, majd köré rakom a megmosott, lecsöpögtetett és kimagozott fél szilvákat. Rászórom a fűszereket, és a tálat szorosan lefedve az előmelegített forró sütőbe teszem. 25 percig párolom az ételt. Közben a mustárt, a tejfölt és a csipetnyi sót összekeverem, majd a már megpuhult húsra locsolom, és a sütőbe visszatéve, fedő nélkül addig pirítom, amíg színesedni nem kezd a teteje. Párolt rizs illik hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

Receptek kategória: