Arab húsos rizottó recept

Recept elkészítése:

Arab húsos rizottó recept

Hozzávalók:
20 dkg csirkemell,
20 dkg kolbász (lehetőleg cserkészkolbász),
20 dkg rizs,
2 dkg vaj,
1 db húsleveskocka,
só-bors, paprika, ízlés szerint,
1 fej hagyma,
4 db zöldpaprika,
4 db paradicsom,
2 db uborka.

Elkészítés:

A több, váltott vízben átmosott rizst 2 dekányi forró vajon megfuttatjuk, majd kétszer annyi vizet öntünk rá, amennyi a rizs térfogata. Húsleveskockával, sóval ízesítjük, és a negyedekre vágott hagymával fedő alatt takaréklángra tesszük. A rizsnek nem főni, hanem duzzadnia kell, kb. 20 perc, amíg megpuhul. Ekkor tesszük bele a 20 dkg cserkészkolbászt (vékony karikákra vágva) és a már főtt, kockára vágott csirkemell darabokat. Ezekkel együtt a rizst még kb. 5 percig - míg teljesen puha nem lesz - tűzön tartjuk és borssal, paprikával megszórva a tetejét, melegen tálaljuk. Vékonyra vágott zöldpaprikával, paradicsommal és uborkával díszítjük.

Receptek kategória: