Ananászos csirkemell 4. recept

Recept elkészítése:

Ananászos csirkemell 4. recept

Hozzávalók:
A húsos páchoz:
2 kicsontozott csirkemell apróra vágva,
só,
3 evőkanál szójaszósz,
1 evőkanál olívaolaj,
1 evőkanál kukoricaliszt,
1/2 dl víz.

A sütéshez:
3 evőkanál olaj,
1 kis csomó újhagyma,
gyömbér,
4 karika ananász feldarabolva.

Elkészítés:

A feldarabolt megmosott húst kissé megsózzuk, majd beleforgatjuk az olívaolaj, víz, szójaszósz és kukoricaliszt keverékéből készített pácba. Fél óráig pácoljuk, majd szűrőben jól lecsöpögtetjük, de a páclevet felfogjuk. Wokban vagy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, megpuhítjuk benne a zöldjével együtt felkarikázott újhagymát, és hozzáadjuk a húst. Nagy lángon 5-7 percig együtt pirítjuk, majd ráöntjük a páclét és kiforraljuk, közben friss gyömbérrel vagy gyömbérporral fűszerezzük. Szükség szerint ananászlével hígítjuk. Az ananászdarabokat a legvégén adjuk hozzá, átforrósítjuk, és rizságyon tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 1 óra pácolással együtt

Receptek kategória: