Csigaleves 2. recept

Csigaleves 2. recept

Hozzávalók:
2 szelet leveles tészta (mélyhűtött),
1 fej vöröshagyma 1 sárgarépa,
1 zeller (80 g),
1 gerezd fokhagyma,
1 doboz csiga (24 darab) 40 g vaj,
20 g liszt,
1/2 l tyúkhúsalaplé,
1/8 l száraz fehérbor. 1/8 l tejszín,
só, fehér bors,
2 késhegynyi szerecsendió-virág,
1/2 teáskanál szárított kakukkfű,
1/2 csomó petrezselyemzöld,
1 tojássárgája,
2 evőkanál tej.

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A leveles tésztát felengedjük. A hagymát megtisztítjuk és összevágjuk. A sárgarépát, a zellergumót meghámozzuk, és mindkettőt felaprítjuk. A fok-hagymagerezdet megtisztítjuk és szétnyomkodjuk. A csigákat apró darabokra vágjuk. A vajat felmelegítjük, megpároljuk benne a zöldséget. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, megszórjuk liszttel, és rövid ideig pirítjuk benne. Állandó keverés mellett feleresztjük a húsalaplé felével. A levest pürésítjük. Hozzáadjuk a csigát és a bort, valamint a maradék húsalaplét és a tej-színt, majd sóval, borssal, szerecsendió-virággal és kakukkfűvel fűszerezzük. 5 percig gyenge lángon főzzük. A petrezselyemzöldet megmossuk, szárazra töröljük, aprítjuk és hozzáadjuk A levest, 4 leveses csészébe osztjuk szét. A leveles tésztát félbevágjuk, kinyújtjuk, és olyan-méretűre vágjuk, hogy lefedje a leveses csészét. A tésztát jól rányomjuk a csészékre, és 5 percig pihenni hagyjuk. A tojássárgáját összekeverjük a tejjel, majd megkenjük vele a tésztát. 15 percre sütőbe tesszük, s ezután tálaljuk.

Előkészítés: 10 perc
Főzés: 22 perc

TIPP: Csiga helyett friss erdei gombával is készíthetjük. Ez esetben a gombát a zöldséggel együtt pároljuk. Ízlés szerint még egy késhegynyi sáfrányt is adhatunk hozzá.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk