files/images/csicsoka/csicsoka.jpg
Hozzávalók
1 kis fej vöröshagyma, felvágva,
1 ek. főzőolaj,
35 dkg csicsóka, megmosva,
2 sárgarépa, megtisztítva, kockára vágva,
2 paradicsom, feldarabolva,
6 dl zöldségleves,
só és frissen őrölt feketebors.
Recept elkészítése:
Futtassuk meg a hagymát az olajon. Közben hámozzuk meg a csicsókát és mossuk meg újból, daraboljuk fel és tegyük az edénybe. Gyorsan dolgozzunk vele, mert nagyon hamar megfeketedik. Adjuk hozzá a többi belevalót is. Lefedve forraljuk fel, majd 30 percig kis lángon főzzük. Nyomjuk át szitán, vagy turmix- illetve robotgéppel pürésítsük. Ezt a levest ajánlják még fokhagymás croutonnal is.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges