Somogyi kolbászkák recept

files/images/csevap/csevap.jpg
Hozzávalók

70 dkg darált sertéshús,
2 db tojás,
só, bors,
1 gerezd fokhagyma,
1 kanál reszelt vöröshagyma,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 dl tejföl,
egy citrom leve,
1-1 sárga és fehérrépa,
1 csomó petrezselyem.

Recept elkészítése:

A darált sertéshúst összegyúrjuk a nyers tojással, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a vöröshagymával és ujjnyi hosszú kolbászkákat formálunk belőle. Egy tűzálló tálat kibélelünk hajszál vékony szalonnaszeletekkel, erre egy sor karikára vágott vöröshagymát teszünk, majd sorban ráfektetjük a kolbászkákat. Megtisztítjuk, és felszeleteljük a répákat, meghintjük vele a húst, majd alufóliával lefedve, sütőben 35-40 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük róla, megöntözzük 2 dl tejföllel, melybe egy citrom levét csavartuk. Visszatesszük a sütőbe, és alaposan átsütjük.

Receptek kategória: