files/images/csevap/csevap.jpg
Hozzávalók
1/2 kg kövér marhahús,
késhegynyi szódabikarbóna,
bors (jó késhegynyi),
1 kiskanál csombor,
1 fej fokhagyma,
só (késhegynyi).
Recept elkészítése:
A húst apró rostájú darálón kétszer-háromszor átdaráljuk, majd a sóval és a tört borssal, a szódabikarbónával és a szitált csomborral jól összedolgozzuk, megdagasztjuk. A fokhagymát összezúzzuk és hozzáadunk 2-3 kanál vizet, majd belegyúrjuk a darált húsba, és jól összegyúrjuk vele. A keveréket egy ideig hidegen hagyjuk, "érleljük"; télen akár 2-3 napig is tarthatjuk hűvös helyen, utána nedves kézzel 5 cm-es kolbászkákat formáljunk belőle, és erős szén fölött, zsírozott rostélyon, vagy serpenyőben kisütjük. Mustárral, csípős paprikával szolgáljuk fel, körítés nélkül.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges