Csevapcsicsa 3. recept

Recept elkészítése:

Csevapcsicsa 3. recept

Hozzávalók:
1/2 kg darált sertéshús,
1/2 kg darált borjúhús,
2 nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
só, őrölt bors,
olaj.

Elkészítés:

      A darált húsokat összekeverjük, majd megtisztított reszelt hagymával, tört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük. Egy éjszakán keresztül hűtőben érleljük. Sütés előtt a masszából kisméretű, vékony kolbászkákat formázunk, és olajjal megkent rostlapon megsütjük. Tálalhatjuk burgonyapürével, hagymás idénysalátával vagy egyszerűen kenyérrel és lilahagymával.

Elkészítési idő: kb. 40 perc érlelés nélkül.

Jó tanács: A húst nagyon finomra, pépesre kell darálni. A vörös- és fokhagyma mennyiségét kóstolás után ízlés szerint lehet növelni. Aki jó fűszeresen szereti, sok borsot tegyen bele.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: