Májusi desszert 2. recept

Recept elkészítése:

Májusi desszert 2. recept

Hozzávalók:
50 dkg száras, korai cseresznye,
2 db egész tojás,
20 dkg finomliszt,
2-2,5 dl tej,
evőkanálnyi meggylekvár,
evőkanálnyi kristálycukor,
mokkáskanálnyi törött fahéj,
csipet só,
4 szem összetört szegfűszeg.

Elkészítés:

A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a fűszereket, a cukrot és a lekvárt. Az egészet jól kikeverjük, majd 10 percig pihentetjük. Közben a cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük, és kevés lisztben szárastól megmártjuk. Öt-hat szemet szárastól összefogva, kis cérnával összekötünk, és beleforgatjuk a tésztába, majd egy csipesz segítségével úgy rakjuk bele a forró olajba, hogy ne essen szét. A tésztában lévő tojás azonnal összefogja a "cseresznyecsokrot". Világosbarnára sütjük, az olajból kivéve papírtörülközőre rakjuk, hogy az a fölösleges olajat beszívja. Még azon melegében fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk. Elsősorban gyerekeknek való, akik a cseresznyét minden formában nagyon szeretik.
Kissé munkaigényes, de gyorsan készíthető.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: