Recept elkészítése:
Májusi desszert 1. recept
Hozzávalók:
25 dkg korai cseresznye, szárastól,
1 db egész tojás,
10 dkg liszt,
másfél dl tej,
1 teáskanálnyi meggylekvár,
1 teáskanálnyi kristálycukor,
1 mokkáskanál törött fahéj,
csipet só,
2 szem összetört szegfűszeg.
Elkészítés:
A tojást felverem, hozzákeverem a tejet, a lisztet, a fűszereket, a lekvárt és a cukrot, majd tíz percig hagyom pihenni. Közben a cseresznyét megmosom, lecsurgatom, és szárastól kevés lisztbe mártom. Négy részre osztva a száránál összefogom, és azonnal beleforgatom a tésztába, majd a forró olajban világossárgára megsütöm. Lecsurgatva, kevés fahéjas cukorral meghintem.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges