Királyi almatorta recept

Recept elkészítése:

Királyi almatorta recept

Hozzávalók:
A linzertésztához:
20 dkg liszt,
15 dkg Rama margarin,
7 dkg porcukor.
A masszához:
14 dkg Rama margarin 14 dkg porcukor,
15 dkg citrom leve,
4 tojásfehérje,
7 dkg liszt,
60 dkg alma,
6 dkg barackíz,
7 dkg szeletelt mandula,
10 dkg kandírozott cseresznye.

Elkészítés:

A linzertészta anyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és hűtőben 20 percig pihentetjük, majd a tortaforma nagyságának megfelelő kerek lappá kinyújtjuk, a formába helyezzük. A Rama margarint a porcukorral, valamint a citromlével habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert habot, majd a lisztet. Az így kapott masszát a tortakarikába, a nyers linzertésztára helyezzük, az almaszeletekkel beborítjuk és középmeleg sütőben (kb. 170° C) megsütjük. Ha a torta kisült, a felületét forró barackízzel bevonjuk, és esetleg pörkölt, szeletelt mandulával, díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: