Csirkecombok tejszínes-cseresznyés mártásban recept

files/images/cseresznye/cseresznye.jpg
Hozzávalók

4 csirkecomb,
só, bors,
4 ek. olaj,
2-2 sárgarépa és gyökér,
1 dl vörösbor,
1 vöröshagyma,
1.5 dl tejszín,
1 ek. liszt,
500 g kemény húsú cseresznye.

Recept elkészítése:

A csirkecombokat sózva, borsozva 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. A felhevített olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a combokat, kicsit megpirítjuk, hogy színük legyen, felengedjük a vörösbor és 1 dl víz keverékével. Belekarikázzuk a zöldséget, és puhára pároljuk. A húst kiemeljük, a visszamaradt mártást besűrítjük a tejszínben elkevert liszttel, összeforraljuk, majd beletesszük a kimagozott gyümölcsöt. 1-2 percig tovább forraljuk. Párolt rizs, burgonyapüré, orsó- vagy csigatészta illik hozzá.

Receptek kategória: