Töltött burgonya recept

Recept elkészítése:

Töltött burgonya recept

Hozzávalók:
80 dkg burgonya (4 db),
40 dkg brokkoli (mélyhűtött),
2 dl energiaszegény tejföl,
1 db tojás,
1 dkg zsemlemorzsa,
2 ek étolaj,
só, bors,
pici vegeta.

Elkészítés:

      A tisztított burgonyát lapjában félbevágjuk, és belsejüket úgy vájjuk ki, hogy kb. egy centi vastag faluk maradjon. A kivájt burgonyaforgácsot apróra vágjuk. A brokkolit megfőzzük, lecsepegtetjük, és villával összetörjük, hozzátesszük a burgonyaforgácsot. A tojást, az olajjal habosra felverjük, összekeverjük a morzsával, és egy evőkanál tejföllel. Vegetával, sóval, borssal ízesítjük. A keveréket egyenként a kivájt burgonyákba halmozzuk. Tepsibe rakjuk, és a megmaradt tejföllel meglocsoljuk, alufóliával lefedjük. Az előmelegített sütőben 50 percig pároljuk, végül a fóliát levéve pirosra sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: