Sonkás baget recept

Recept elkészítése:

Sonkás baget recept

Hozzávalók:
2 baget vagy 4 nagy kifli,
15 dkg brokkoli,
20 dkg gépsonka,
1 körte,
10-10 dkg reszelt ementáli sajt és vaj,
fél csokor petrezselyem,
só, bors,
citromlé,
olaj.

Elkészítés:

      A rózsáira szedett brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. A sonkaszeleteket félbevágjuk, kevés olajban mindkét oldalát megpirítjuk, lecsepegtetjük. A körtét meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a magházát kivájjuk, vékonyan felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk. A hosszában félbevágott baget vagy kifli mindkét oldalát vajjal megkenjük, majd a sütőben, megkent felével lefordítva megpirítjuk. A pirított oldalon elosztjuk a sonkát, a brokkolit, a körteszeleteket, megszórjuk reszelt sajttal, vágott petrezselyemmel, sóval, borssal. Előmelegített sütőben néhány percig átsütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: