Rakott brokkoli recept

Recept elkészítése:

Rakott brokkoli recept

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj,
1 fej vöröshagyma finomra aprítva,
220 g gomba megtisztítva és vékonyra szeletelve,
450 g brokkoli rózsáira szedve,
1/2 mokkáskanál só,
őrölt fekete bors,
8 szelet Graham-kenyér (héja nélkül és félbe vágva),
220g sajt lereszelve,
3 tojás,
3 dl félzsíros tej,
2 paradicsom felszeletelve.

Elkészítés:

      Melegítsük elő a sütőt 190 fokra (gáznál 5. fokozat). Serpenyőben felhevített olajon fonnyasszuk meg a hagymát. Tegyük bele a gombát és pirítsuk 2 percig, majd keverjük hozzá a brokkolit és sózzuk, borsozzuk meg. A serpenyőt lefedve főzzük 5 percig. Enyhén kivajazott sütőedényt béleljünk ki a kenyér felével. Halmozzuk rá a brokkolis keverék felét, majd szórjuk meg a reszelt sajt felével. A tojásokat keverjük el a tejjel, és a felét öntsük a sütőedénybe. Ezután újabb rétegekben rakjunk le kenyeret, brokkolit, sajtot és tojásos tejet, majd a tetején rendezzük el a paradicsomszeleteket. Az edényt fedjük le fóliával és a sütőbe téve, süssük 20 percig. Ezután a fóliát levéve, folytassuk a sütést még 15 percig, amíg a massza meg nem szilárdul és világosbarna színt nem kap. Közvetlenül a sütőedényből tálaljuk vegyes zöldsalátával.

Receptek kategória: