Mogyorós-sajtos brokkoli recept

Mogyorós-sajtos brokkoli recept

Hozzávalók:
80dkg brokkoli (fagyasztott is lehet),
15 dkg sonka,
4-5 tojás,
2,5 dl tejszín,
1,25 dl tej,
1 evőkanál étkezési keményítő,
15 dkg füstölt edami sajt,
őrölt fehér bors,
szerecsendió, só,
3 dkg vaj,
2-3 evőkanál durvára vágott mogyoró.

Elkészítés:

      A brokkolit sós vagy ételízesítős vízben megfőzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. (A fagyasztottat felengedés nélkül használjuk.) Közben a sonkát apró kockákra vágjuk, a tojásokat a tejszínnel és a tejjel simára keverjük. Az étkezési keményítőt a reszelt sajttal összeforgatjuk, és ezt is a tejszínes tojáshoz adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. A brokkolit kivajazott tűzálló tálba rakjuk, a sonkával megszórjuk, és a sajtos masszával nyakon öntjük. Előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal 25percig sütjük. Tálaláskor a mogyoróval megszórjuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók