Mandulás brokkoli recept

Mandulás brokkoli recept

Hozzávalók:
50 dkg mirelit brokkoli,
2 tojás,
3 evőkanál zabliszt,
5 dkg finomra darált mandula,
5 dkg margarin,
1 púpozott mokkáskanál só, ugyanennyi törött fekete bors.

Elkészítés:

      A még fagyos brokkolit lehetőség szerint egyforma darabkákra vágom. A tojást habosra felverem. Egy kis tálkában a zablisztet összekeverem a fűszerekkel és a darált mandulával. Kisebb tepsit vagy tűzálló tálat kikenek egy kevés margarinnal. A brokkoli-darabokat egyenként megmártom a mandulás-fűszeres lisztben, majd a tojásban megforgatva ismét a lisztbe hempergetem, és egy sorban elterítem a tepsiben. A megmaradt lisztet és a tojást összekeverem a felolvasztott, de már nem meleg margarinnal; és egyenletesen rálocsolom a tetejére. Alufóliával szorosan befedem, és az előmelegített, forró sütőben 25 percig közepes lángon párolom, végül a fedőt levéve, pirosra pirítom. (Dupla mennyiségben készítve egytálétel, egyébként pedig ünnepi köret szárnyaspecsenye mellé.)

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók